Stories of Gloria

Stories of Gloria

Here you'll find...

...thoughts on music, life as an inspiration, and the adventures of The Gloria Story - an aspiring rock band on a never ending quest for Electric Justice, Rock and Roll Liberty and Melodic Truth...

Here is where you'll find the backstage and afterparty stories... The behind the scenes "making of" gossip, unofficial pictures, demos and a whole lot else. Blog will mainly be written in Swedish.

Arkeology

RewievPosted by LeFipp Wed, March 16, 2011 01:42:14
Lagom till The Arks avskedsturné kommer givetvis en samlingsplatta. 'Arkeology' som den heter, på sedvanligt ordvitsigt manér, innehåller bandets samtliga singlar från karriärens sista 10 år. Det är givetvis en mycket potent samling förstklassiga powerpop- och glammrock hits som vi alla har hört många gånger förr. Utöver dessa spår hittar vi också två nya låtar - radiohitten "Breaking up with god" och nostalgidoftande "The apocalypse is over" som summerar bandets karriär med storslagen ljudbild. Dessa två nya spår råkar vara bland det absolut bästa bandet givit ut. Bättre och mer vitalt än det mesta av det bästa från förra årets album/tidning/CD "In full Regalia". Det får mig att beundra Ola Salo än mer. Otroligt starkt att kunna kraffsa ner så starkt stoff på notpappret mitt under dessa, The Arks sista självande månader!
Jag vill rekommendera den fysiska plattan för alla inbitna fans. Du får en smakfullt designad minibox, innehållandes en snygg bok med små anekdoter om varje låt. Och så den välmatade CDn då såklart. Arkeology är minst sagt ett värdigt avslut på skivkarriären! Nu väntar jag bara på att se The Ark live vid ett, eller ett par tillfällen på deras sista turné. Och vad händer då sen? Ska vi gissa på intressanta soloprojekt från en, eller flera medlemmar? Hoppas på det!

  • Comments(0)//blog.thegloriastory.com/#post357

Farväl The Ark.

RewievPosted by LeFipp Tue, January 18, 2011 15:14:09

Så närmar sig då The Arks avskedsturné och den 20 låtar starka samlingsplattan som summerar och spikar igen bandets karriär. Det har varit en imponerande resa under 20 år. En resa av det slaget som faktiskt byggde på hårt arbete, få kompromisser och storslagen talang. Men nog var bandet viktigare och mer aktuellt i början av 00-talet när dom slog igenom med buller o bång, "It takes a fool to remain sane" spelades sönder i radio och Ola Salo var en trendsetter med röd tuppkam flera år innan Ljungberg snodde stilen. The Ark revitaliserade den Svenska glamm-rock-scenen och var det första bandet som efter ett helt decennium av grungemusik, techno, och comeback-band vågade låna androgyna och flamoayanta uttryck från hjältar såsom Kiss eller Queen. Ola Salo visade att annorlunda är okej, och att det kanske är vi avvikande "dårar" som är samhällets sundaste varelser, i en värld som bara hyllar det flyktiga, plastiga eller likformade. Dessutom lyckades man leverera allt detta via bra låtar och ännu bättre konserter. Glömmer aldrig showen i Husqvarnas folkets park, samma vinter som "One of us is gonna die young" dominerade listorna. Det var storslaget, känslosamt och otroligt pricksäkert. Av alla mina tio konsertminnen med The Ark var just den kvällen den starkaste.

Men åren går, och med ålder förlorar man ibland förmågan att provocera eller förändra sin samtid. Det är inte lätt att vara rebell när man lever trygga familjeliv. Och det är inte längre The Arks jobb att gå i spetsen för de avvikande, de homosexuella eller de missförstådda. Via Melodifestivalen, misslyckade reklamjippon för Svenska konsulatet och Jesus Christ Superstar och den senare karriärens allt tråkigare skivor har The Ark på samma gång blivit folkliga OCH misst sina ursprungliga hardcore-fans. Eller rättare sagt - den yngre och nyare publiken har hittat andra hjältar att identifiera sig med. Jag tycker vare sig att det är konstigt eller sorgligt. Det är bara tidens gång, på precis samma vis som att allting har ett "bäst före datum". Och bandets talang kommer garanterat att leva vidare i nya projekt - såsom Jeppssons konstverk, eller Olas (garanterat) kommande soloplattor, låtskrivande och musikaljobb.

Jag ser fram emot bandets avskedsturné. Jag hoppas att det poseras, kråmas och rockas mer utsvävande och galet än någonsin tidigare. Jag vill verkligen att The Ark visar var skåpet ska stå, och att det var dom och inga andra som återuppfann den Svenska arena- och glamm-rocken. Livet är ett party - Let your body decide, en sista gång.

  • Comments(2)//blog.thegloriastory.com/#post340