Stories of Gloria

Stories of Gloria

Here you'll find...

...thoughts on music, life as an inspiration, and the adventures of The Gloria Story - an aspiring rock band on a never ending quest for Electric Justice, Rock and Roll Liberty and Melodic Truth...

Here is where you'll find the backstage and afterparty stories... The behind the scenes "making of" gossip, unofficial pictures, demos and a whole lot else. Blog will mainly be written in Swedish.

Nordpolen relokaliserad till Sverige?

DebatePosted by LeFipp Sun, November 28, 2010 23:17:32
Vad hände egenligen med klimatkrisen? Käre Gud, we could use some of the good old växthuseffekt här, tack.

  • Comments(0)//blog.thegloriastory.com/#post301

No house

DebatePosted by LeFipp Sat, November 13, 2010 17:10:34
Kom på att house inte är min grej.

  • Comments(0)//blog.thegloriastory.com/#post283

Integrationsfiasko

DebatePosted by The Gloria Story Sat, August 14, 2010 10:40:27

Jag hör till dom som inte tycker att Rock and Roll och politik mixar särskillt väl. Jag har alltid haft lite svårt för rockstars som plötsligt, för att dom blivit kända och har en position då folk lyssnar, också plötsligt tror att dom blivit väldigt intelligenta och viktiga. Undantag som Bono finns ju. Han gör ett fantastiskt jobb. Men oftast blir politiska debattinlägg från rockvärlden bara patetiska. Som när Kiss under Rock The Nation-turnén hyllade Irak-kriget i samband med varenda konsert. Det gjorde mig illamående.

Jag kommer nu dock att bryta mot mina egna princeiper och göra ett litet statement. Det handlar dock inte så mycket om politik som det handlar om vårat samhälle, och en kreativ lösning på ett utav problemen däri. Notera att detta INTE är The Gloria Story's ståndpunkt i debatten. TGS är ett opolitiskt band som inte tar ställning för något annat än individens rätt till frihet och Rock and roll. Det här är MIN åsikt.

Jag läste nämligen ett debattinlägg från en politiker. Det hela handlade om den rådande situationen i Rosengård. Det som gjorde mig förbannad var dom beska undertonerna som antydde att ansvaret för problomen låg hos invandrarna. Hela inlägget andades "ovanifrån-perspektiv" och illa dold rasism. Som om pesonen i fråga hade läst en bok i ämnet "Rosengårdsproblematik" och "mellanöster-kultur" och sen tyckte sig vara fullärd i de problem som föreligger. Åsikterna var inte verklighetsgrundade. Och jag tvivlar på om den här politikern i fråga ens hade besökt något av våra invandrartäta områden. Det hela var så stelbent, trångsynt och gav en så förenklad bild av situationen att det var pinsamt att läsa. Hur fan kan vi företrädas av politiker som sätter sig själva på höga hästar, och ser på problemen från ovan - helt utan att göra fältstudier med skitiga nävar?

Jag tänker inte ge mig in i att ens analysera problematiken inom den svenska invandringsfrågan, eller integrationspolitiken. Som sagt - jag är musiker, inte politiker. Men att Sverige under decennier har försökt sätta sig själva på piedestal i världens ögon, som ett föregångsland, genom att tillåta massinvandring är uppenbart. Det sjuka är att Sverige lyckats ta hand om våra nyinflyttade så jävla dåligt. Attityden har varit - VÄLKOMNA TILL SVERIGE! Och när invandraren väl har hamnat här så får dom inte den support som krävs för att komma in i samhället och bli en fungerande del. Var är kurserna i Svenska och Samhällskunskap som behövs för att förstå det Svenska samhället? Var är startpaketen, jobben, bostäderna, och den öppna famnen av trygghet som vi utger oss för att erbjuda? Oavsett om det suttit borgerliga-regeringar eller vänster-regeringar så har detta skapat sociala klyftor, social utslagning och motsättningar - av den typen vi nu ser i Rosengård. Det är ett genant scenario. Vi erbjuder plats för den utsatte, men det hela är bara ett spel för gallerierna - för att göra oss till ett föregångsland ur ett internationellt perspektiv. Väl här, när invandraren är på plats i Sverige, så gör samhället inte ett skit för att ge invandraren en dräglig tillvaro.

Här är min lösning: LÅT ALLA POLITIKER SOM STÄLLER UPP I RIKSDAGSVALET BO MINST ETT HALVÅR I ROSENGÅRD eller i något annat av våra invandrartäta områden. Vill dom inte? Tvinga dom! Då kanske dom får realistiska perspektiv på saker och ting. Då kanske dom släpper sitt fågelperspektiv och inser att om man ska tillåta storskalig invandring, kanske man ska ta hand om dom som kommer hit också. Som det är nu så finns ju inte ens resurser att ta hand om alla dom som vi redan har gett plats i samhället. Tro fan att det skapar motsättningar. Och det är inte hållbart.

"Välkommen till Sverige.... (och sen vänder vi ryggen åt er)". Fy fan, ibland skäms jag.

/Le Fipp

  • Comments(0)//blog.thegloriastory.com/#post233

Höstvibbar

DebatePosted by The Gloria Story Tue, August 03, 2010 19:16:12

Av någon anledning så får jag höstvibbar när jag kollar ut genom fönstret. The sky is grey. Saknas bara att the leafes turn brown nu, så är vi där... Kallt också idag.

Men det skadar inte med en och annan grå dag emellanåt. Det stillar det dåliga samvetet när man råkar vara på humör för att sitta inne och se på film exempelvis. Vem fixar det när solen skiner? Då känner man ju sig tvingad till utomhusaktiviteter, vare sig man känner för det eller ej...

Well, ikväll är himlen grå. Och det blir Inception på bio. My band-buddy Jocke har höjt den till skyarna tillsammans med betydande delar av kvällspressen. Så vi frår väl se om den lever upp till mina förväntningar...

/Le Fipp

  • Comments(0)//blog.thegloriastory.com/#post229

Ett smärtsamt konstaterande...

DebatePosted by The Gloria Story Fri, June 04, 2010 00:21:51

Idag har ROCK AM RING-festivalen den goda smaken att Live-streama kvällens Kisskonsert på sin hemsida. Sitter och kollar just nu faktiskt...

Och jag konstaterar att Kiss fortfarande levererar en bra show, scenen är snygg, gubbarna ser hyffsat fräscha ut i rörelsemönstren. Rent musikaliskt så åter det otroligt tight och maffigt. Och Thayers solon är som vanligt snäppet för cleana, men sanslöst välspelade.

Men både Simmons och Stanley har förlorat sina främsta styrkor... Dom har inga sångröster kvar! Paul Stanleys röst har varit en av Kiss främsta kvaliteer i nästan 40 år, och ikväll låter den bara smärtsamt kraxig och bångstyrig - i akut behov av kortisonsprutor. Både Simmons och Stanley ersätter alla höga toner med knarriga falsetter och i det mörkare registren så har dom lagt sig till med djupa gubbvibraton. Det är Tommys och Erics körinsatser som bär upp och räddar flera av låtarna. 40 år av rock and roll börjar helt enkelt ta ut sin rätt - särskillt på Paul som alltid haft ett högre tonregister, och mer riv i rösten. Det är skillnad på att sjunga pop och rock. Det är därför som Lionel Richie fortfarande, i 60års-åldern, kan leverera ungefär samma sånginsatser som han gjorde på 80-talet, samtidigt som exempelvis jämnåriga David Coverdale inte kan ta en ren ton i dagsläget.

Vi får hoppas att Paul och Genes vokala organ läker tills den 12 och 13 då bandet spelar i Sverige... Men om man jämför med The Roximus Maximus Tour (som jag skriver om nedan) eller vilken annan turné som helst från 2005 och bakåt i tiden så är det här det svagaste intrycket bandet någonsin har gett mig. Åt minstone i video-format.

Jag är sällan kritisk till mitt favoritband. Men jag hatar att min barndoms superhjältar nu förvandlats till högst mänskliga herrar med bronkitspräckta röster - och detta mitt framför mina ögon! Och vem hade någonsin kunnat tro att stålmannen Paul Stanley skulle förvandlas till en av bandets svagare länkar - en liten rundlagd herre med kråk-röst? Han var ju ouppnåelig - coolaste killen på jorden långt upp i 50års-åldern. En gud. Jag gillar inte att den nya generationen Kissfans får se detta märkbart tärda gäng... Dom skulle varit med back in the days... det är ju den bilden man vill bära med sig - bilden av Kiss som orubbliga megastjärnor med muskler och stämband av stål.

Att deras glory-days nu verkar vara förbi smärtar mig svårt. Och jag sörjer.

Ett klipp från Rock AM ring. You be the judge:

/Le Fipp

  • Comments(0)//blog.thegloriastory.com/#post214

Ingen Eurovision-final

DebatePosted by The Gloria Story Fri, May 28, 2010 10:02:19

Jag erfar att ballader sällan funkar i Eurovision-sammanhang. Igår missade Sveriges Anna Bergendahl att ta sig till final i tävlingen. Definitivt inte hennes fel. Hon gjorde ett bra jobb, och även jag - som inte ens gillar schlager - fick gåshud av den mäktiga scenshowen med alla ljusstavar i publiken. Egentligen inget fel på låten heller. Problemet är att den internationella tävlingen inte är en tävling för "riktig" musik. En ballad som den Anna sjöng kräver inlyssning och är en typ av låt som växer med tiden. Den är för spröd och finstämd för att golva den Europeiska miljonpubliken som mest verkar vilja bli hänförd av kitschlåtar, etnotrummor eller billiga mainstream-refränger. På lördag vinner sannolikt nån knappt lyssningsbar låt som tilltalar dom "nya" östeuropeiska nationerna, och som sedan inte ens blir en radiohit.

Kontentan av det hela: Bra jobbat fröken Bergendahl. Se det som en komplimang att du inte gick vidare. Du är nämligen allt för bra för Eurovision Song Contest!

Fotnot: hur ska man vinna Eurovision? Skicka en konceptartist med en riktigt tårtig och spexig scenshow med mycket enkel humor (roliga masker och stora låtsasinstrument i skumgummi exempelvis). Addera ett balkaninspirerat trumbeat och lite folk-musik-stråkar.

/Le Fipp

  • Comments(0)//blog.thegloriastory.com/#post206

Det är Robin Hood jag vill ha...

DebatePosted by The Gloria Story Fri, May 28, 2010 09:40:11

...och inte det här tjaffset.

Har varit på bio och sett Ridley Scotts Robin Hood. Och det var ju ett tag sen jag lade upp en filmrecension här - så jag tänkte göra en sådan nu.

I Robin Hood återförenas legendariska regissören Riley Scott med Russel Crowe för att återigen försöka sig på att skapa lite movie-magic. Vi minns ju alla FULLTRÄFFEN Gladiator, där teamet verkligen hittar en perfekt mix av filmestetik, tung storyline och gedigna skådespelarinsatser. Tror att Gladiator fortfarande är på mångas top 10 listor över dom bästa action-drama-filmerna någonsin. En modern mastodont som sannolikt kommer hålla lika bra om ytterligare tio år.

I Robin Hood tillämpar man precis samma koncept som i Gladiator. Dvs. man har valt ett historiskt korrekt scenario som utgångspunkt - och i denna verklighetsbaserade story har man sedan skrivit in fiktiva karaktärer som utgörs av Robin Hood och hans män. I Gladiator utgick man från ett väl återgivet kapitel i den Rommerska historien, och skrev där in påhittade, men trovärdiga karaktärer som Maximus och co. och skapade på så vis en fiktiv story som kändes verklighetsförankrad. Det är ett mycket smart sätt att ge filmerna tyngd. Och jag är säker på att många även tycker väldigt mycket om Robin Hood - och att det för många känns befriande att den gamla sagan på detta vis har fått en mer realistisk och mindre glättig kostym. Robin Hood utspelar sig under tiden för Rickard Lejonhjärtas korståg, och Robin Hood är en karaktär i Rickards armé som vid början av filmen är på väg hem till England. Rickard stupar, och Robin blir av en slump den som, under falsk identitet, får föra Rickards krona hem till England där Prins John regerar. Därefter får man en inblick i hur landet misskötts i Rickards frånvaro och lite i intrigerna i kungahuset. En ganska bra öppning kan tyckas.

Själv har jag svårt för alltihop. Som film misslyckas nämligen Robin Hood på massa punkter som Gladiator (i jämförelse) lyckas. Framför allt borde man skippat själva Robin Hood-licensen. Eftersom INGET i Ridley Scotts film har det minsta att göra med original-storyn så ser jag ingen poäng i att filmens huvudperson är just Robin. Bättre hade varit att hitta på en helt ny karaktär i så fall. Visst får man träffa på både Lille John, Marion, Broder Tuck och dom andra kända karaktärerna ur originalstoryn. Men i princip är det bara namnen som dom har gemensamt med roman-figurerna som stått som förebild. Filmen har helt enkelt alldeles för få "Robin Hood-ingridienser". Bara det faktum att Robins bågskytte är en marginell företeelse i filmen skapar ju besvikelse. Och några snyggt utförda guerilla-bakhåll i Sherwoodskogen eller fyndiga repliker syns inte till. Däremot har man gett Robin mer "Braveheart-liknande" egenskaper. Robin blir i den här filmen en stor ledare för den Engelska frihetsrörelsen och filmen handlar i mångt och mycket om rätten till demokrati. Smygandet i skogen har ersatts av tröttsamt mäktiga fältslag som dessutom inte imponerar särskillt om man jämför med filmer som just Braveheart eller Gladiator. Den övergripande storyn om hur en rad tillfälligheter och känslomässiga beslut gör Robin till en (o-)frivillig folkkämpe och i slutändan till fredlös stråtrövare håller förvisso bra, men något gör att manuset ändå inte engagerar. Det blir långtråkigt. Och i slutändan sitter man bara där och tänker "jaha, vad har det här med Robin Hood att göra?"

Jag förstår att ambitionen har varit att ge myten om Robin Hood ett nytt ansikte, ny tyngd och mer credd. Men faktum kvarstår - varför använda en så fin licens om man ändå inte använder sig av NÅNTING ur det som alla förknippar med licensen. Det vore som att filma en ny Åsa Nisse och låta handlingen utspela sig kring Stureplan.

Jag föredrar Kevin Costners "Prince of Thieves" från 90talet.

/Le Fipp

  • Comments(0)//blog.thegloriastory.com/#post204

Tillägg till nedanstående...

DebatePosted by The Gloria Story Sun, April 25, 2010 20:28:01

Nu står det helt klart att ingen i Kiss är sjuk, samt att Europaturnén blir av! Gene Simmons har via sin Twitter skällt och gormat på alla som bidragit till att sprida den felaktiga nyheten att någon i Kiss skuller vara sjuk, eller att askmolnet från Island skulle hota turnén. Han dementerar alltihop och bekräftar att turnén definitivt blir av!

Paul Stanley har i dagarna också uttalat sig. Han låter otroligt taggad inför turnén och utlovar nya låtar, gamla låtar och en del gamla låtar som sällan eller aldrig har framförts live tidigare. Känns som att sommarens Kiss-konserter har potensial!

Kissonline som är Kiss officiella hemsida borde ha agerat mycket tidigare och gått ut med en officiell dementering av dom felaktiga nyheterna... Nu hann ju det felaktiga budskapet sprida sig över hela världen via internet och från Kiss sida var det bara tyst. Märkligt.

Hur som helst - Kiss är redo. Sonic Boom over Europe kommer bli en av sommarens stora happenings i Europa!

/Le Fipp

  • Comments(0)//blog.thegloriastory.com/#post190

Vilken av Kiss bandmedlemmar är sjuk?

DebatePosted by The Gloria Story Thu, April 22, 2010 13:02:07

I onsdags ställde KISS in en stor presskonferens i Los Angeles och gav som skäl till detta att "En av stjärnorna är allvarligt sjuk". Kiss organissation vägrar berätta vem det är som är sjuk, och vad som egentligen hänt. Rykten florerar nu över hela internet till följd av detta. Inte minst Perez Hitlon, kändisbloggaren no.1. har engagerat sig. Några gör gällande att det är Paul Stanley's hjärta som krånglar igen. Han lider av så kallad "Rapid heart condition" - en sjukdom som han haft hela sitt liv och som innebär att hans hjärta kan börja skena utan förvarning. Det är inte direkt farligt, men kräver ständig tillsyn och medicinering.

Som för att skänka ytterligare mystik åt situationen så har Shannon Tweed, Gene Simmons livskamrat, gått ut på sin blogg med uppgifter om att det inte är "någon medlem i bandet" som är sjuk. Detta skulle kunna innebära en massa olika saker. Det låter ju som en klassisk dimm-ridå, ett led i att dölja vad som egentligen hänt. Men det skulle exempelvis också kunna betyda att någon av dom före detta medlemmarna Ace Frehley eller Peter Criss blivit allvarligt sjuka, och att Kiss ställt in presskonferensen för att visa respekt för detta eller av strategiska skäl (inte så smart att försöka få tidningsutrymme för sin kommande Europaturné samtidigt som en av dom andra stjärnorna i kiss-familjen rapporteras vara sjuk). Peter Criss har ju kämpat med manlig bröstcancer i flera år och Ace leverne har ju aldrig varit särskillt sunt. Det skulle också kunna vara Doc McGee - Kiss manager - som drabbats av någonting. Doc ser ut som en liten överviktig köttbulle, vilket är själva sinnebilden av någon som riskerar hjärt/kärl-sjukdommar. Men såvitt jag vet har han tidigare inte drabbats av ågonting. Och varför skulle Kiss ställa in på grund av managerns problem? Dom brukar ju kunna prata ganska bra för sig själva...

Det hela är väldigt oklart. Men var man än vänder sig efter information så är en sak säker: Den sjuka personen tituleras som en "Kiss-sjärna" - vilket borde innebära att det inte är någon anhörig, familjemedlem eller nära vän till bandet som insjuknat. Det måste röra sig om en person i bandet, i bandets nära organissation, eller en före detta bandmedlem... Detta är beklagligt. Och jag följer utvecklingen med stort intresse, som den Kissfan jag är.

Andra orosmoln hopar sig också på Kiss-himlen (notera nu ordvitsen) - Kiss kommer eventuellt att tvingas ställa in delar av, eller hela, sin planerade Europaturne på grund av det vulkaniska askmoln (orosmoln, i ordets sanna bemärkelse...) som drabbat flygtrafiken över hela Europa. Givetvis göder även denna nyhet ryktesspridningen. Skyller Kiss bara på askmolnet för att dölja att det är hälsoproblem inom gruppen som hotar Europaturnén?

Det är uppenbarligen jobbiga tider i Camp-Kiss. Och inom dom närmaste dagarna borde Kissonline.com göra ett officiell utalande om saken. Och jag följer givetvis upp detta.

/Le Fipp

  • Comments(0)//blog.thegloriastory.com/#post189

Tillägg till nedanstående

DebatePosted by The Gloria Story Mon, April 12, 2010 23:28:45

Som den träningsinsatte säkert förstår så är mitt mål att hålla mig tight, slimmad och hård snarare än att bygga en massa stora muskler. Att "biffa till mig" har aldrig varit min ambition. Jag prioriterar uthållighet framför råstyrka, och kondition framför volym.

Ett annat tillägg värt att ta upp är att det för varje år blir svårare och svårare att bibehålla sina muskler. Jag är över 30. Och det är bara att inse fakta - med stigande ålder kommer tråkiga sidoeffekter. Ett mål i livet är dock att ha samma vikt, styrka och kondis som nu den dag jag fyller 40.

/Le Fipp

  • Comments(0)//blog.thegloriastory.com/#post183
Next »