Stories of Gloria

Stories of Gloria

Here you'll find...

...thoughts on music, life as an inspiration, and the adventures of The Gloria Story - an aspiring rock band on a never ending quest for Electric Justice, Rock and Roll Liberty and Melodic Truth...

Here is where you'll find the backstage and afterparty stories... The behind the scenes "making of" gossip, unofficial pictures, demos and a whole lot else. Blog will mainly be written in Swedish.

Kläder från All Saints

FashionPosted by The Gloria Story Mon, May 03, 2010 19:32:20

Idag fick jag två stora paket med kläder från märket ALL SAINTS levererade vid dörren!

Fantastiska prylar! För dig som vill ha en genuint rockig stil med tvättad vintage-feeling kan jag varmt rekommendera detta märke! Varenda plagg känns ingångna och härliga - som om det var dina favoritplagg sedan många år. Dessuom gör dom fenomenalt snygga sneakers och millitärinspirerade kängor. Färgskalan är ganska dämpad med otaliga svarta, vita, off-vita och gråa nyanser. Bäst av allt gillar jag deras skinnvaror - både jackor, västar, skjortor och skor kommer i härligt arbetade skinn-kvalitéer och känns som vintage-original från 70talet. Grymt.

Allsaints har ännu ingen butik i Sverige. Men deras webshop i England är grymt välsorterad! Leveranserna är gratis om du kommer över 2000 sek-nånting... och leveranstiden på bara tre arbetsdagar är ju smått otrolig.

http://www.allsaints.co.uk

  • Comments(0)//blog.thegloriastory.com/#post196

Spring Fashion 2010

FashionPosted by The Gloria Story Thu, April 29, 2010 17:40:19

Har uppdaterat min garderob, för det var sannerligen på tiden. Öppnade den igår och höll på att kräkas på alla vintriga flanellskjortor. Den här våren har jag bestämt mig för att ditcha alla rutiga skjortor som uniformerat den manliga befolkningen i vårt land, oavsett säsong, i säkert fyra år... Den här våren blir det betydligt mer jeans, långärmade och kortärmade t-shirts i cleana modeller samt loads of accessoarer. Jag kommer utgå ifrån att ALLA plagg jag köper ska passa till converse och slitna skinndojjor samt till skinnjacka och jeansjacka. Sen spelar det inte så stor roll om plaggen är gjorda i ultratunn bomull eller vattenavvisande hi-tech-material. It's all good, så länge det sitter snyggt. Jo, min gamla favorit: den pop/rockiga randen får gärna vara med på både linnen och t-shirts...

Jo, och den här våren undviker jag att se ut som en billigt skrikig glass-strut genom att istället välja en sober färgskala som rör sig från svart till vitt, via några olika brutna nyanser som kalk, stengrått, jeansblått och med enstaka färgklickar.

/Le Fipp

  • Comments(0)//blog.thegloriastory.com/#post192

Roligt samarbete!

FashionPosted by The Gloria Story Thu, February 04, 2010 22:38:14

Vi har inlett ett trevligt samarbete med min goda vän Hanna Skoog som ligger bakom Hanna Design - Jewellery and Art. Hon gör smycken, och vi har lovat att modella dessa när hon plåtar sin katalog längre fram i vår! Ni hittar Hanna och hennes smycken på: http://hannadesign85.blogspot.com/

/Le Fipp

  • Comments(0)//blog.thegloriastory.com/#post138

Absolut sista inlägget om orkesterjackor...

FashionPosted by The Gloria Story Wed, June 10, 2009 17:59:25

Har ju (kanske en gång för mycket) flera gånger tidigare skrivit om min passion för orkesterjackor som scenplagg. Både My Chemical Romance, Michael Jackson, Cold Play (och ännu fler kvinnliga artister som Beyoncé exempelvis) bär ju upp dessa glammiga jackor med bravur. Jag har nu äntligen köpt en överkomligt prissatt variant från en webshop. Jackan kom igår. Först kändes den lite väl kort i midjan. Men efter att ha provat den över ett lite längre vitt linne, matchat med svart/gråa rippade jeans och converse känner jag att jag hittat en look som jag kan stå för och bära upp på ett rockigt vis. Får premiära den outfiten på nästa spelning.

Här har vi en bild på jackan - inte fullt så överdriven i designen utan ganska diskret - men dom blanka knapparna skänker ändå en glammig känsla.

I like it!

/Le Fipp

  • Comments(2)//blog.thegloriastory.com/#post38

Ultimata orkester-jacka-looken...?

FashionPosted by The Gloria Story Thu, May 21, 2009 15:44:01

Skrev ett inlägg igår om orkester/army-jackor som nu både verkar vara trendigt och ett klassiskt identitetsuttryck för rock and roll-rebeller...

Råkade därefter snubbla över denna bild av Coldplay...

... och dom ser ju riktigt jävla bra ut! Utan att vara överstylade dessutom... Misstänker att dom är "skyldiga" till orkesterjackans rådande renässans (stavas det så?). Bra trend. Bra band.

Sen blev jag givetvis manisk och scannade varenda vrå av internet i jakt på något liknande. Coldplays outfits är givetvis specialdesignade. Tydligen någon i bandet som har lite textil-talang.

Till sist hittade jag några schyssta webshoppar som kränger liknande plagg. En del var dock på tok för goth/emo-stukade, medans andra var riktigt snygga. Nu har jag i alla fall lagt en order på en vackert svart och midjekort skapelse, med snygga silverdetaljer och minimalistiska dekorationer. Hoppas den hinner komma till nästa helg så att jag kan premiära den på ALIVE-festivalen och Bogrens...

Well - nog om orkesterjackor nu!

/Le Fipp

  • Comments(1)//blog.thegloriastory.com/#post11

Arméjacka med blanka knappar...

FashionPosted by The Gloria Story Wed, May 20, 2009 12:57:41

Jag letar alltid i secondhand-butiker efter armé/orkester-jackor med blankaknappar... Det ska vara av den lite pråliga typen... Paraduniform liksom. Det handlar inte om att jag är krigiskt lagd. Nej i självaverket är ag extrem pacifist, konflikträdd och har inte varit i ett riktigt knytnävssagsmål på säkert 10 år. Tror jag. Nej, passionen för dessa jackor bottnar i att dom rätt matchade ser så fantastiskt rockiga/glammiga ut. Mixar man med ett par trashiga jeans och linne så har man en svårslagen scenoutfit. Men det måste vara rätt typ av arméjacka. Den ska inte vara för tjock för då svettas man ihjäl på scenen, den får inte vara för lång för då är den ivägen och känns mer som en rock.

Det finns flera riktigt bra exempel få schyssta förebilder som bär upp arméjackan på ett svårslaget vis...

Kändast av alla är givetvis Michael Jacksson....

... lite väl glammigt för min smak. Men det passar/passade ju honom på ett ypperligt vis....

Och här är en extremt snygg bild från catwalken (önskar att samma outfit fanns anpassad för killar)

Jag har till dax dato endast en arméjacka som jag trivs i på scenen... den ser ut såhär...

Jag älskar den innerligt! :)

Hör av Er om Ni råkar sitta på bra tips om var jag kan skaffa fler såna här förträffliga scenplagg! Kanske finns det någon som läser detta som rent av har någon gammal jacka från paradorkester eller liknande? Jag har storlek 50.

info@thegloriastory.com

/Le Fipp

  • Comments(0)//blog.thegloriastory.com/#post6