Stories of Gloria

Stories of Gloria

Here you'll find...

...thoughts on music, life as an inspiration, and the adventures of The Gloria Story - an aspiring rock band on a never ending quest for Electric Justice, Rock and Roll Liberty and Melodic Truth...

Here is where you'll find the backstage and afterparty stories... The behind the scenes "making of" gossip, unofficial pictures, demos and a whole lot else. Blog will mainly be written in Swedish.

Sönder...

PartyPosted by LeFipp Mon, December 27, 2010 21:51:35
...supen ...knullad ...skottad ...käkad. Som alla andra, såhär efter det årliga midvinterblotet.

  • Comments(0)//blog.thegloriastory.com/#post325

Bra helg...

PartyPosted by The Gloria Story Sun, June 07, 2009 18:44:33

Jag tänker inte tråka ut någon med en lång festkrönika över hela den gångna helgen. Men det har sannerligen varit en skruvad, potent, surrealistisk och extremt rolig 48-timmarskvalkad - spetsad med sjuka utspel och präglad av vital partyenergi! Jag bjuder på några axplock ur det digra förrådet av sicka saker och upptåg:

FREDAG, Car-surfing: Bilen var givetvis full med utrustning och instrument efter giget på Wettern Blowout, men vi var ändå tvugna att färdas några kilometer för att hitta en vettig parkering, där bilen kunde stå ostört. Vad gör man? Jo, man vrider upp en blandskiva med lika delar Hellacopters, Kiss, The Gloria Story, The Who, Maiden och The Sweet på maxvolym. Därefter pressar man in diverse rock-killar i alla kvarvarande lediga utrymmen av bilen. Dom som inte får plats däri placeras helt enkelt på taket. Så det blev till att car-surfa från Bellevue till Plaza Hälsocenter... Rätt skön känsla att ligga där, slickad mot biltaket med den svala nattluften i ansiktet och med tårade ögon från vinddraget. Vet inte om det var hjärtat eller basen från musiken som dunkade i bröstet. Men jag kände mig onekligen levande! Dumdristigt. Men vad gör man inte för en stunds föryngrande galenskap?

LÖRDAG, Afterparty: Efter en alldeles ypperligt trevlig förfest hos gode vännen Lasse och därefter ett dansant inhopp på Husaren beslutades det att inleda efterfest hos alltid lika pålitlige Carl-Johan Larsson. Och hans lägenhet förvandlades sannerligen till en mulikulturell smältdegel när ett ovanligt brokigt persongalleri av nattgäster anslöt. I centrum fanns en galet dansande, homosexuell tandläkare i 55årsåldern, hemmahörande i Vara. Han dansade runt med en banan hängandes ut ur sin öppna gylf (då och då bröt han små bitar från bananen och matade festgästerna med). Ibland knäppte han upp skjortan på oss andra och på sig själv, och gjorde ansats till oskyldiga närmanden. Sydost-asiatiska porslinsvaser damp i golvet, sinnesstämningarna växlade som vädret då svett blandades med tårar, för att sedan övergå i okontrollerat asflabb som en mirakelkonsert i gryningen. I soffan satt fyra stycken sleazerockare ur bandet The Midnight Cowboys och bevittnade intresserat galenskaperna. I sovrummet (med vidöppen dörr) idkades det ogenerat samlag mellan några emosar. Gode vännen Furhoff gled runt och genomförde spontana "dop" på festdeltagarna genom att smeka hjässorna med sand från andra sidan jorden (Carl-Johan har nämligen en liten utställning med glasburkar innehållande sand från några utav de resmål han besökt i sitt liv). I bakgrunden rullade en brusig VHSupptagning av melodifestivalen 1987 på maxvolym. Ja, det var sannolikt en av årets mer surrealistiska begivenheter. Och det var oerhört kul!

Well, det finns mycket annat att berätta om också - men jag sparar några godbitar till en annan, mer utförlig festkrönika.

Nu blir det en välförtjänt softar-kväll framför lämplig slö-kollnings-film. Lugnet efter stormen är faktiskt riktigt behagligt. Det gäller att vårda sin bakfylla! :)

/Le Fipp

  • Comments(1)//blog.thegloriastory.com/#post32

...

PartyPosted by The Gloria Story Mon, May 25, 2009 10:19:20

Ja, herregud vilket party det blev i lördags. Tänker inte gå in på mer detaljer än att efterfesten fetspårade för min del. Sorgligt att en av årets hittills roligaste partykvällar tog en helvänding fram på småtimmarna. Well, ingen skada skedd - men jag vill ändå rikta en ödmjuk ursäkt till de vänner som flankerade mig uppe hos Mats. Och samtidigt - tack och lov att ni var där. Calle, du vet att jag älskar dig som en bror. Kanske därför som det ibland blir så laddat? Well... vi har ju "1-1" på varann nu, och konstigt nog har den här erfarenheten lärt mig hur mycket du trots allt betyder för mig... Och till Erika; du är världens vackraste människa och jag förtjänar inte hälften av den förståelse, värme och det tålamod du alltid visar mig i alla lägen. Jag ska växa av den här erfarenheten och ge tillbaka till dig allt bra som du förtjänar. Du gör mig till en bättre människa.

I övrigt var det en sjukt kul kväll, som inleddes med trevligt party hos C-J, därefter ett galet pitstop på Mangos där Ammotrack-pojkarna precis avslutat en middag. Hoppas vi inte tjatade skallen i bitar på er... Därefter var Husaren huvuddestination. Galet kul som vanligt. Önskar bara att man hade gått hem direkt efteråt...

Well, jag har sagt de förr och faktiskt lyckats genomföra det: Vit månad inleds nu!

/LeFipp

  • Comments(0)//blog.thegloriastory.com/#post15

Den gångna helgen...

PartyPosted by The Gloria Story Wed, May 20, 2009 11:36:07

Förra helgen var verkligen grym! I fredags spelade vi på Kullenfestivalen i Skara. En festival som verkligen satsat på att ta väl hand om de band man anlitat.... grymt trevligt bemötande av Lovisa, Mattisas och det överiga festival-lednings-teamet! Loger och backstageområde hade gjorts iordning i näraliggande Katedralskolan - så där käkades det godis, frukt och lasagne. Soft miljö där man kunde slappa och ladda före och efter giget, prata med andra band och festivalfunktionärerna. Vi smygsöp givetvis en del (trots det strikta förbudet...) och knaprade Thermo Speed-piller, som egentligen är avsedda för träning. Men en TGS-spelning är helt jämförbar med ett träningspass - så det var helt på sin plats....

TGS fick den stora äran att öppna festivalen ifrån stora scenen. Kanske inte supermycket folk i publiken 17.30 när vi började lira... Men den stora scenen, det feta ljudet och den grymma ljusshowen var som gjord för oss! Vi gav ALLT som vanligt... och publiken verkade mycket nöjd. Det enda jag skulle kunna anmärka på var volymen på min sång. För låg - så man fick gapa som en dåre för att nå ut. Tur att man har bra pipa..... :)

LÅTLISTA:

1. The Fist I've made

2. Ramones

3. Tennis is Nice

4. All for You

5. Total Stranger

6. Interstate Alive

Efter spelningen fortsatte partyt i Skövde all night long... Fest hos mig, som sedan vandrade vidare till Calle och Mats i biohuset... Kul party och en skön känsla att möta upp med alla polare från publiken och sen dra vidare in i dimman gemensamt! Dessvärre verkade Skövde vara folktomt just denna fredagnatt - dåligt på alla uteställen. Tragikomiskt nog så slutade kvällen på Kosmopol (som ingen av oss besökt på år!) vid ett black jack bord....

På lördagen lirade vi på Olins i Skara. Olins var faktiskt platsen där vi gjorde vår allra första spelning tillsammans... Känns som ett avlägset minne nu, även om bara ett knappt halvår har passerat... I lördags kändes det som att vi återvände som rutinerade veteraner....

Blev en grym kväll... Bra med fok, schysst ljud (som roddades av Kullenfestivalens Mattias) och ett galet drag. En lätt överförfriskad J. Steel tog klivet fram och röjde loss på basen värre än någonsin! Alltid skönt att spela på ställen där man kan leverera hela sitt liveset! Vi bjöd på 11 låtar under närmare en timma och vi hade fin support hela kvällen! Tack till Matilda + polare och Karin med entourage!

LÅTLISTA:

1. The Fist I've made

2. Do it to you

3. Restaurant

4. Tennis is Nice

5. Kid's nya

6. Ramones

7. Highway

8. It's all for you

9. I can make you run

10. Total Stranger

11. C'mon and Love me (Kiss-cover)

Efter showen vidtog efterfest till 05.00 tiden. Bandets älskade Johan Höglund höll sig nykter och körde hem oss alla när krafterna sinade...

Nu laddar vi inför rep på torsdag - setlist och detaljer inför ALIVE FESTIVAL och Bogrens Salonger nästa vecka skall finslipas!

Blev ett lååååångt inlägg detta. Uppenbarligen har jag mycket att säga. :)

/Le Fipp

  • Comments(0)//blog.thegloriastory.com/#post1