Stories of Gloria

Stories of Gloria

Here you'll find...

...thoughts on music, life as an inspiration, and the adventures of The Gloria Story - an aspiring rock band on a never ending quest for Electric Justice, Rock and Roll Liberty and Melodic Truth...

Here is where you'll find the backstage and afterparty stories... The behind the scenes "making of" gossip, unofficial pictures, demos and a whole lot else. Blog will mainly be written in Swedish.

Kommande Spelningar:

LivePosted by LeFipp Wed, May 25, 2011 00:01:41

Tro mig - mycket, mycket, mer är på ingång - men närmaste månaden gäller det här:

26/5: Stars n Bars, Gbg (smygpremiär)

3/6: Husaren (Releaseparty)

4/6: Fryshuset, Sthlm (Releaseparty #2)

9/6: Bandit Party, Stockholm

10/6: Privatfest Stockholm (akustiskt)

11/6: CC Puben, Gävle

1, 2, 3/7 (något av datumen): Monsterstage Festival, Göteborg

30/7: Kvarnfestivalen, Västerås


Ytterligare 10 datum tillkommer.

  • Comments(0)//blog.thegloriastory.com/#post392

Sticky Fingers

LivePosted by LeFipp Sun, April 17, 2011 18:15:57
Alltid trevligt att lira på Sticky Fingers top floor! En av mina favoritscener faktiskt. Stället är intimt, samtidigt som lokalen andas väldigt mycket "konsert". Det är tryck i PA:t, ljusshowen är fet och scenen hög. Ingen liten klubbscen, intryckt i nåt hörn. Fullformat.

Showen var enligt de fans vi pratade med efteråt den bästa vi levererat. Det säger ganska mycket, med 100 gig i bagaget! Tydligt är att vår trummis, Henrik Siberg, vuxit in i soundet och gänget. Skulle inte byta honom mot någon annan trummis i världen, faktiskt! Han är ung, snygg, hungrig och tight som fan. Och han trummar smakfullt!

Det är egentligen inte konstigt att vi är bättre än någonsin. Känns som att alla bandmedlemmar är påväg åt rätt håll i livet. Vi har dumpat gamla demoner och sorger som tyngt ner oss, och flera utav oss har nya äventyr och utmaningar att leva för i vardagen. Självförtroendet är på topp! Med en tung PR och marknadsföringskampanj framför oss känns det som att vi sakta men säkert fightar oss upp genom industrin med siktet inställt på skivsläppet 3 Juni. Och håll i er - Shades of White ÄR en av årets hittigaste rockplattor!

Samtidigt som vi lirade på Top Floor så gigade våra kollegor i Hardcore Superstar på Lissebergshallen. Det påverkade givetvis Stickys publiksiffror negativt. Men vi har trogen publik. Och i vanlig ordning var det täta led av gamla och nya fans framför scenen när vi bjöd på en liten försmak av det som vi kommer leverera på vår Shades of White-tour i sommar! /Le Fipp

  • Comments(0)//blog.thegloriastory.com/#post372

Förra helgen på ROQ

LivePosted by LeFipp Mon, March 07, 2011 09:15:07
Jag är ju av naturen skeptisk till nattklubbar som sportar massa biljardbord och dart-tavlor. Det brukar vara tydliga tecken på att stället i sig kulturellt sorterar mycket närmare matcho-fotboll-öldrickar-klientelet än rock and roll. Klubben ROQ, vid Odenplan, visade sig vara ett trevligt undantag.
Förvisso var stället fyllt till bredden med biljardbord. Men man hade ändå gett bra utrymme för scenen - och dessutom öppnat upp en rejäl yta framför den - så att folk kunde se och höra bra. Vid sidan av scenen löpte dessutom en massiv bardisk som gjorde att bar-hängarna också var direkt connectade med showen på scenen. I like it a lot!
Vi var i Stockholm för att bevisa (för oss själva) att vi fortfarande är en kraft att räkna med i Stockholms nattliv. Vi har ju inte lirat i huvudstaden sen i september. Efter närmare en timma av ny musik, splithopp, galna poser och blod (ja, kalle shreddade ovanligt hårt) inför ett par hundra av våra närmaste vänner, vill jag påstå att vi ställde en del skåp - och bevisade för oss själva och publiken att vi är bättre än någonsin. Nu väntar ett par månaders stenhård fysträning, innan vi återvänder i juni för releaseparty för nya plattan. Can't wait!

  • Comments(0)//blog.thegloriastory.com/#post355

Höst-gig

LivePosted by LeFipp Thu, September 30, 2010 14:47:35

Såhär ser liveschemat ut närmsta tiden. Lite tomt med datum i oktober, pga att vi spelar in vår skiva då. Fler datum tillkommer i december.

2010.10.30: Moheda, Mc, Private Party

2010.11.19: Norra Piren, Hjo

2010.11.20: Ice Explosion, Ladies Night, Värnamo

2010.11.26: Hotell Snickaren, Tibro

/Le Fipp

  • Comments(0)//blog.thegloriastory.com/#post249

The truth...

LivePosted by LeFipp Fri, September 24, 2010 10:21:37

Jag bor ensam i en ostädad tvåa i Skövde. Jag stressar för mycke. Käkar mat framför TVn och somnar på soffan. Festar lite för mycket, tränar för lite. Himlen är grå. Vardagen sällan glamourös. Men i morgon, 25/9, förändras allt det där... Kom till Clustret på söder mälarstrand och bevittna hur jag och mina bandkollegor förvandlas till atletiska rock'n'roll-gudar inför era ögon! The Gloria Story botar all vardagstristess och skingrar även den gråaste himlen! Showtime:23.00! /Le Fipp

  • Comments(0)//blog.thegloriastory.com/#post248

CLUSTRET på LÖRDAG!

LivePosted by LeFipp Mon, September 20, 2010 14:55:23

Valet är över. I The Gloria Story's värld laddar vi om för spelningen på Clustret, Stockholm nu på lördag den 25/9. Vi utlovar en garanterat "politikbefriad" manifestation som endast tar ställning för den enskilde individens rätt till rock and roll, leenden och kall bärs! Be there! Vi lirar 23.00. Entré: 100:-

/Le Fipp

  • Comments(0)//blog.thegloriastory.com/#post247

Nya höst-gig!

LivePosted by LeFipp Fri, September 17, 2010 15:09:51
Booked some new cool gigs for this autumn:

2010.09.25: Clustret, Stockholm
2010.11.20: Ladies Night, Värnamo
2010.11.26: Hotell Snickaren, Tibro

Be there!

  • Comments(0)//blog.thegloriastory.com/#post246

Husaren, torsdag 19/8

LivePosted by The Gloria Story Tue, August 17, 2010 23:26:00

Det blir ett jävla spektakel på torsdag när vi lirar på vår hemmaplan; Husaren i Skövde! Be there! Blir en dröm! /Filip

  • Comments(0)//blog.thegloriastory.com/#post236

Husaren 19/8

LivePosted by The Gloria Story Tue, August 10, 2010 18:36:40

Torsdag den 19/8 spelar The Gloria Story på Husaren i Skövde. Torsdagarna på Husaren har varit grymma hela sommaren! Och vi kommer göra vårt bästa för att lyfta natthimlen ända upp till stjärnorna! Om vädret tillåter så spelar vi på gården, om det regnar så blir showen på Husarens rockbar - backstage.
Missa inte sensommarens sjukaste rock and roll-spektakel i Skövde Rock City!

I övrigt har mitt privatliv kraschat. Men I'll wind up rocking and rolling like I'm supposed to.

/Le Fipp

  • Comments(0)//blog.thegloriastory.com/#post230

Nytt gig!

LivePosted by The Gloria Story Tue, July 20, 2010 17:05:11

På lördag lirar vi på Ruders egendom, utanför Tibro.

Men redan den 30 juli är vi tillbaks i Stockholm och gör en spelning på Sugar bar.

Entré löser man enkelt i dörren på båda ställena.

/Le Fipp

  • Comments(0)//blog.thegloriastory.com/#post225
Next »